Ice Crystals

Datum

Teambuilding Texel is sinds dit voorjaar exclusieve dealer van Oakley en daarbij hoort een webshop. In eerste instantie zou ik alleen een ontwerp maken, maar van het een kwam het ander en voor ik het wist had ik bijna de gehele website gebouwd. Gebaseerd op het Tienda e-commerce project en een hele berg jQuery javascript plugins is er dan na maanden van werk een resultaat.

Aan het begin van dit project zou de webshop Oakley Store Texel gaan heten. Echter is deze naam niet goedgekeurd door Oakley en moest er gezocht worden naar een alternatief.

Over de gehele website zitten allerlei grafische effecten verwerkt. Het hoofdmenu heeft een, al zeg ik het zelf, fancy mouse over effect en de product categorieën in de shop faden naar oranje wanneer je muis er boven hangt en daarna weer terug naar donker grijs. Daarnaast wisselen de verschillende achtergronden zich na enige tijd af. Al deze effecten hebben als nadeel dat de website alleen werkt in moderne browsers, het liefst met CSS3 en HTML5 ondersteuning.

Daarbij komt ook dat het project nogal moeizaam opgang is gekomen vooral omdat het zoeken naar een geschikt e-commerce pakket lastig bleek te zijn. De Tienda versie die in de Joomla componentenlijst staat is behoorlijk verouderd waardoor mijn eerste indruk nogal gematigd was. Echter bleek er een community editie te bestaan die goed onderhouden wordt en waarin veel verbeteringen zijn doorgevoerd.

Hierna kwamen we bij het volgende probleem aan, iDEAL-betalingen. Dit wordt niet standaard ondersteund door Tienda en de oplossingen die op het internet te vinden zijn, zijn niet allemaal even betrouwbaar bovendien zijn ze niet meestal niet open source. Gelukkig is er een duidelijke API beschikbaar voor iDEAL en is met een beetje geduld eenvoudig een iDEAL-plugin te schrijven voor Tienda.

Op het moment van schrijven is de website nog niet volledig in gebruik en staan er nog redelijk wat 'placeholder' teksten op. De webshop is te vinden op: www.o-webshop.nl

I/O Vivat 27.1

De eerste I/O Vivat van jaargang 27 zal half november uit komen. In deze editie zal onder andere aandacht geschonken worden aan de nieuwe Photoshop CS5 functie: content-aware fill. Daarnaast zijn er artikelen over near field communication (NFC), complex adaptive systems, deep packet inspection, softwarekwaliteit en een verslag over het Chaos Community Camp 2011.

Dit is de eerste keer dat ik een lichte achtergrondkleur heb gebruikt voor de cover. Tijdens het ontwerpen van de cover was ik hier nog gematigd positief over, maar na veel positieve reacties en het zien van de proefdruk is dat bijgesteld tot zeer positief. Daarnaast heb ik ook een wallpaper versie gemaakt van de cover, deze is te vinden bij de wallpapers.Reacties (0)

Geen reacties

Reageer

Naam:
E-mail:
Bericht:
URL:


Bevestig een mens te zijn, kies de aardbei

aardbei
peer
citroen
kersen
appel


* Alle velden zijn verplicht
forum