Ice Crystals

Datum

Het afgelopen jaar heb ik weer een aantal leuke projecten mogen uitvoeren. Waaronder een nieuwe website voor een studentencafé in Utrecht en een klimpark op Texel. Maar ook een geheel nieuwe layout en een aantal covers voor het populair-wetenschappelijke tijdschrift van studie vereniging Inter-Actief.

Cambridgebar

De Cambridgebar is een studentencafé op het universiteitsterrein 'De Uithof' in Utrecht. Het ontwerp van de vorige website dateerde uit 2008 en was dus toe aan een upgrade. In eerste instantie zou alleen een nieuw ontwerp gemaakt worden. Echter werd het al snel duidelijk dat een upgrade van de Joomla back-end en alle componenten geen kwaad kon.

Bij de upgrade naar de nieuwste Joomla versies ging bijna alles stuk. Dus de hele website moest praktisch van de grond af aan opnieuw opgebouwd worden. De menu indeling is hierbij behoorlijk op de schop genomen, ook het in-house ontwikkelde taprooster moest voor een groot deel herschreven worden om te werken in de nieuwe situatie. Verder was er de wens om Twitter en Facebook integratie toe te voegen.

Door middel van veel al beschikbare Joomla componenten en een aantal zelf geschreven onderdelen gecombineerd met de eenvoud van jQuery is er een nieuwe interactieve website voor de Cambridgebar gerealiseerd, waar men weer een poosje mee vooruit kan.

Klimmen EnZo

Klimmen Enzo is het klimpark van Teambuilding Texel dat momenteel in aanbouw is op vakantiepark De Krim op Texel. De opening was op 7 juli 2012. Het logo is ontworpen door Vandenberg - Communication & Design.

De website is gebaseerd op Joomla 2.5 en de templates zijn verrijkt met jQuery. Verder is er integratie met socialmedia. In de toekomst zal er nog een reserveringssysteem gekoppeld worden aan de website. Waardoor het online reserveren en het plannen eenvoudiger wordt voor zowel de klant als Klimmen EnZo.

I/O Vivat 27.2 t/m 27.4

Het afgelopen jaar zijn er ook weer aantal exemplaren van de I/O Vivat uitgekomen. Editie 27.2 van de I/O Vivat stond in het teken van veiligheid. Hoeveilig is RSA nu werkelijk en zijn certificaten nog wel voldoende? Daarnaast wordt er aandacht besteed aan browser fingerprinting, zonder cookies toch gebruikers kunnen volgen. Dit is alweer de negende cover en ook de negende editie van de I/O Vivat die ik van lay-out voorzie.

De daarop volgende I/O Vivat 27.3 is voorzien van een geheel nieuw ontwerp. Het nieuwe design bouwt voort op het vorige ontwerp dat sinds 25.1 gebruikt wordt. De gehele opmaak is iets strakker geworden, geen drop-shadows meer of dikke omrandeningen. Deze editie staat in het teken van de toekomst van het internet. Hoe kan er rekening worden gehouden met de groeiende vraag naar bandbreedte en de internetconnectiviteit in de toekomst. Verder wordt gekeken naar Hypothes.is, de waarde van netwerken en insulinepompen die niet tot nauwelijks beveiligd zijn voor hackers.

Eind juli kwam de laatste editie van de I/O Vivat voor het collegejaar 2011/2012 uit. Met artikelen over programmeren in Dart, de hack op KPN en beperkingen op vrijheid zoals cencuur in Iran en DRM, is deze laatste editie ook weer goed gevuld.Reacties (0)

Geen reacties

Reageer

Naam:
E-mail:
Bericht:
URL:


Bevestig een mens te zijn, kies de kersen

appel
peer
citroen
aardbei
kersen


* Alle velden zijn verplicht
forum