Ice Crystals

Datum

Elke dag zie ik mijn Wacom tablet op mijn bureau liggen, maar ik heb maar zelden de inspiratie om er iets mee te doen. Dit veranderde toen ik een video zag waarin de nieuwe brushes, vooral de crayon (waskrijt), pastel (pastelkrijt) en charcoal (houtskool), gebruikt werden op een iets andere manier dan gebruikelijk.

Waar het in het kort op neer komt is het volgende: zwart en wit als kleuren met verschillende opacity niveaus, een grijze achtergrond, een Wacom tablet, Photoshop en een beetje geduld. De onderstaande tekening is daarom eigenlijk heel simpel.

De eerste stap is een licht grijze achtergrond te nemen, het liefst iets dat een soort van papier representeert. Daarna met zwart en een fijne brush de contouren te schetsen op een layer met 50% opacity. Ondanks dat Ctrl+Z (ongedaan maken) eenvoudig is op de computer, heb ik hier bewust nauwelijks gebruik van gemaakt. Dit zorgt ervoor dat het meer op een "analoge" tekening gaat lijken.

De volgende stap was met een dikkere zwarte brush de schets wat meer detail te geven, ook hier heb ik geprobeerd zo min mogelijk Ctrl+Z te gebruiken. Daarna met een groot stuk "digitaal" houtskool de schaduwen toegevoegd. Omdat de achtergrond grijs is, is het mogelijk om met wit highlights aan te brengen. Omdat de Wacom drukgevoelig is, krijg je zonder tal van grijstinten te gebruiken toch vrij eenvoudig een effect dat lijkt op het effect dat je met een potlood ook zou hebben.Reacties (0)

Geen reacties

Reageer

Naam:
E-mail:
Bericht:
URL:


Bevestig een mens te zijn, kies de appel

appel
peer
aardbei
kersen
citroen


* Alle velden zijn verplicht
forum