Ice Crystals

Datum

Vorige maand is de nieuwe website van Teambuilding Texel online gekomen. Teambuilding Texel was van mening dat het tijd werd voor een fris ontwerp. In ongeveer dezelfde stijl als de afgelopen flyers en folders heb ik een nieuw ontwerp gemaakt. Thomas Haag Website heeft mijn HTML opzetje verwerkt in het Joomla framework. De belangrijkste punten zijn de koppeling met socialmedia (Twitter, Facebook, Youtube, Hyves) en het eenvoudig contact op kunnen nemen met Teambuilding Texel.

Daarnaast zal deze week de nieuwe I/O Vivat uitkomen, nummer 2 van het huidige collegejaar. In nummer 26.2 komt onder andere HTML5 met het canvas-element aan bod, maar ook onderwerpen als grafeen om transistors van te maken, de toekomst van Java, geschiedenis van de computer en controle over internet.
Datum

De vernieuwde website van Stichting IAPC die sinds 2 april 2010 al online staat is nu eindelijk toegevoegd aan mijn portfolio. Eigenlijk is het een face-lift van het vorige ontwerp. Het ontwerp is net iets strakker en netter. Daarbij zijn er enkele nieuwe featers toegevoegd, zoals een willekeurige foto op iedere pagina en de winkelstatus wordt weergegeven.

Verder is de cover van I/O Vivat 26.1 toegevoegd. Dit is het eerste nummer van collegejaar 2010/2011 dat gedurende de tentamenperiode, begin november, wordt uitgebracht. In dit nummer komen Augmented Reality, HTML5 + CSS3, Netneutraliteit, 3D motion capture, Internetoplichting en Virtualisatie naar voren.

Als laatste is er een begin gemaakt met een ontwerp voor de nieuwe website van Teambuilding Texel, www.activiteitentexel.nl. Maar hier zal later meer over volgen.
Datum

Slechts een kleine update dit keer. De cover van het laatste exemplaar van de I/O Vivat van dit collegejaar. Verder heb ik de website van The Dutch Team even onder handen genomen. Het ontwerp stamt af uit 2007 en dat was te zien ook. Geen grote veranderingen aan de buitenkant, maar wel aan de code. De gehele website is opnieuw gecode, alle PHP 4 code is weg gegooid en met mijn CMS in PHP 5 herschreven.

Helaas zijn er een hoop gegevens verloren gegaan. Het oude forum was niet meer te redden, heel veel bugs en lelijke code waar geen doorkomen aan was. Vandaar dat er een nieuw forum voor in de plaats is gekomen. Een aantal functies moeten op het moment van schrijven nog toegevoegd worden. Het toevoegen, aanpassen en verwijderen van war resultaten en leden kan alleen nog maar handmatig via phpmyadmin. Daarnaast zijn nog niet alle onderdelen van het forumthema aangepast.
Datum

Aller eerst even de updates aan mijn CMS. Na lang twijfelen of deze functionaliteit wel standaard in het CMS thuis hoort, heb ik besloten het toch toe te voegen. Nu is het mogelijk om reacties te plaatsen op deze blog. Er zit een spam-bot beveiliging op, je moet de juiste vrucht kiezen om aan te tonen mens te zijn, een geldig email adres gebruiken en sessies ondersteunen.

Hiernaast ben ik druk bezig geweest met een grote vlag, 88x600 cm, voor Teambuilding Texel om aan de mobiele klimrots te hangen. Ook heb ik een poster gemaakt voor Mesacosa, een studentenvereniging in Groningen. Naast de grote vlag voor Teambuilding Texel kwam ik ook nog een oude vlag tegen, die ik vorig jaar al had ontworpen, een beachflag.
Datum

Ook dit jaar kreeg ik van Morten, eigenaar van Teambuilding Texel, het verzoek om een flyer te maken. Aangezien de stijl van vorig jaar in de smaak viel, ben ik daar verder mee gegaan. Al snel kreeg ik een opmerking dat de foto's misschien wel eens vast gespijkerd konden worden. Dat sloeg de spijker op zijn kop. De flyer wordt op A5 formaat gedrukt en bestaat uit een Nederlandse en een Duitse zijde.

Maar hier bleef het niet bij, naast de flyer moest er ook een bedrijfsfolder komen. Meest in het oog springend in zowel de flyer als de folder is de mobiele klimrots, voor meer informatie neem een kijkje op: http://www.mobieleklimrots.nl/

Naast de opdracht voor Teambuilding Texel ben ik ook druk bezig geweest met enkele updates aan de website en het CMS. Zo is er een sitemap geïntroduceerd en zijn er enkele kleine bugs geplet. Naast mijn eigen website zal ik binnenkort het nieuwe ontwerp van de IAPC website van de 'finishing touch' voorzien en vanzelfsprekend de afbeeldingen hier plaatsen.


forum