Ice Crystals

Datum

Bijna twee maanden geleden ben ik begonnen met de volgende versie van mijn CMS. De template syntax is herschreven en hierdoor een stuk logischer. Daarnaast is het hele uiterlijk onderhanden genomen en voor de verandering ook een (tijdelijk) logo. Het logo en de naam zullen waarschijnlijk nog veranderen, maar voorlopig is het zo goed genoeg. Door gebruik te maken van het jQueryUI framework en veel AJAX functies uit jQuery is het geheel een stuk overzichtelijker geworden. Tevens worden veel functies pas geladen wanneer ze nodig zijn, zonder de pagina te vernieuwen. 

Dit alles resulteert in een sneller en eenvoudiger te bedienen CMS. Naast het nieuwe CMS zijn er ook een aantal wijzigingen in de opbouw van URL's gemaakt. Nu is de pagina hiërarchie af te leiden uit de URL. Bovendien kwam ik een stukje omslachtige code tegen bij het parsen van een pagina. Na het herschrijven van deze code is de parser ongeveer 20% sneller geworden.

Naast het nieuwe CMS ben ik ook druk bezig geweest bij I.C.T.S.V. Inter-Actief om het tijdschrift I/O Vivat vorm te geven. Aangezien de inhoud voornamelijk afkomstig is van andere commissie leden plaats ik alleen de covers. Het blad heeft een oplage van 1800 en komt vier maal per collegejaar uit. Na de lustrum editie 25.1 is een groot deel van de redactie opgestapt en heb ik de taak als vormgever op mij genomen. Mijn eerste I/O Vivat was nummer 2 van jaargang 25, kort weg 25.2. Op dit moment is 25.3 bijna klaar om naar de drukkerij te gaan voor de proefdruk. 
Datum

Een aantal weken zijn we bij Stichting IAPC druk bezig met verbeteren van de website. Een nieuw ontwerp dat ons meer ruimte gaf is gemaakt, maar alleen nog maar binnen de ontwikkel omgeving gebruikt. Onder het mom van 'Meer vrouwen bij IAPC' is de nieuwe website geïntroduceerd als 1 april grap. Hoe de website er daadwerkelijk uitziet met het nieuwe ontwerp, is pas op 2 april te bewonderen.
Datum

Aller eerst wil ik iedereen een gelukkig en voorspoedig 2010 wensen. De afgelopen maand heb ik weer het een en ander kunnen doen, kleine updates aan mijn website en grote voortgang bij andere projecten.

Het is de bedoeling dat tijdens de jaarwisseling de nieuwe website van Winmodify in gebruik genomen kan worden. Een soort van open beta, omdat nog niet alle functionaliteiten geïmplementeerd zijn. Zoals ook te zien is op de afbeeldingen hieronder, moet er nog het een en ander opgevuld worden. De rechterkant van de website gaat aangevuld worden met onder andere een 'skin of the day' en een aantal banners naar andere websites. 

Daarnaast zal het assortiment met kleurenschema's worden uitgebreid, nu zijn alleen het standaard blauwe thema en een oranje versie bruikbaar. Website onderdelen zoals statistieken, het forum en alle categorieën moeten nog gemaakt en/of aangevuld worden. De beta is te bezichtigen op beta.winmodify.com.

Tennis vereniging Ludica op de Universiteit Twente had een nieuw logo nodig voor de komende skireis, die zojuist vertrokken is. Zelf heb ik niets met die vereniging, maar een vriendin van me wel. Zij was gevraagd om een logo te regelen, zelf is ze naar eigen zeggen absoluut niet vaardig met Photoshop of Illustrator. Ik heb geen idee wat het uiteindelijke resultaat gaat worden, iets met zacht gele truien en waarschijnlijk een zwart logo. 
Datum

De afgelopen weken zijn Yorn en ik druk bezig geweest om de nieuwe website van Winmodify.com klaar voor de beta test te krijgen. Het doel was in eerste instantie om de website tegelijk met Windows 7 te lanceren. Helaas is dit niet gelukt, nu bijna een week verder is de website in een vergevorderd stadium. De website is gebaseerd op het Nexxos.org framework en het ontwerp afkomstig van de Winmodify admin. Yorn doet voornamelijk het programmeer werk en ik zet het ontwerp om naar xhtml en css.

Naast het Winmodify project heb ik een nieuwe wallpaper gemaakt in de zelfde stijl als deze website. Na wat rond neuzen op google kwam ik er achter dat mijn Urban Terror wallpaper door veel websites gebruikt wordt, blijkbaar valt hij in de smaak.
Datum

Na lange tijd eindelijk een paar afbeeldingen van de eindresultaten van de verschillende logo's voor Be In Touch`. Nog geen foto's van de daadwerkelijke eindresultaten op de kleding, maar wel een het logo in ongeveer dezelfde kleuren.


forum