Ice Crystals

Datum

Vorige maand had ik al een voorproefje van de nieuwe website online geplaatst (Ice Crystals versie 4.0), maar ik was nog niet tevreden over het resultaat. Daarom staat er nu alweer een iets anders ontwerp online (Ice Crystals versie 4.1). De nieuwe website bevat een hoop javascript features, zoals op de startpagina te zien is en onderaan de website in de footer of wanneer afbeeldingen geladen of vergroot weergegeven worden.

Naast alle zichtbare veranderingen zijn er onder de motorkap ook enkele wijzigingen doorgevoerd. Crawlers van zoekmachines kunnen de website en content beter indexeren door afzonderlijke pagina titels en beschrijvingen. Bovendien zijn er geen moeilijke javascript-afbeeldingen-linkjes meer maar simpele standaard html urls met een relatie attribuut die alleen wanneer javascript geactiveerd is in colorbox weer gegeven worden.

Ik kan nog wel vele alinea's vullen over de nieuwe website, maar er is meer. Een de introductie periode (tegenwoordig Kick-in genaamd) is alweer achter de rug. En zoals gewoonlijk was het weer aan mij om een logo te ontwerpen. Dit maal voor op een blauwe polo, als oranje opdruk. (Foto's van de logo's van de afgelopen jaren op kleding volgen nog, moet ik nog steeds een keer maken)
Datum

Ondertussen zijn de stickers geplakt op de auto van TeamBuilding Texel en zijn er foto's van beschikbaar. De 3 foto's zijn hieronder bijgevoegd.

Daarnaast is de website voor de Jeugdkerk In Touch bijna klaar om in gebruik genomen te worden. Nog een paar laatste stukjes programmeren en vormgeven. Voor een project dat is begonnen in september vorig jaar begint het wel eens tijd te worden om het af te ronden.

Van www.winmodify.com heb ik de opdracht een nieuwer ontwerp om te zetten naar HTML en CSS. Nadat ik al eerder een opdracht had gekregen om een ontwerp om te zetten, is er in de tussentijd een nieuw ontwerp gekomen. Waardoor ik weer van voor af aan kon beginnen. Het is weer eens iets anders, in plaats van een complete website te maken vanaf nul hoef ik nu alleen maar een ontwerp om te zetten naar HTML en CSS, het overige programmeer werk wordt gedaan door www.nexxos.org. Over dit project volgt later meer.

TeamBuilding Texel heeft mij gevraagd of ik ook een opdruk voor bedrijfskleding wil ontwerpen. Daarnaast een verzoek voor een flyer en eventueel nog een poster.
Datum

TeamBuilding Texel kwam een aantal maanden geleden al met het verzoek of ik een poster kon maken van een handje vol foto's. Maar omdat het aantal foto's beperkt was, en de kwaliteit van de foto's vrij laag is moest ik lang wachten op de laatste ontbrekende foto.

Naast de poster vroeg TeamBuilding Texel mij ook of ik een simpel ontwerp kon maken om als stickers op een auto te plakken. Binnen de bogen bestaat de mogelijkheid om later foto's en teksten te plaatsen, evenals op de poster.
Datum

Ieder jaar is de introductie van de Universiteit Twente weer een geweldige periode. Maar wat veel mensen niet zien, is de hoeveelheid voorbereiding die daarbij komt kijken. Grote dingen zoals optredens, evenementen en activiteiten zijn direct zichtbaar en merkbaar. Echter zijn er ook een hoop kleinere dingen zoals logo's voor commissies die gemaakt moeten worden. Iedere commissie wil zich kunnen onderscheiden en ieder jaar zijn het thema en de commissie verschillend.

De komende introductie staat in het teken van het thema 'rollercoaster'. Een leuk thema om grote posters en dergelijke voor te maken. Maar voor het fijnere werk zoals een logo is het heel lastig. Wanneer daar ook nog eendeadline bij komt in een drukke periode, is het helemaal lastig.

Uiteindelijk is het mij gelukt om een ontwerpje te maken voor de Introductie Commissie Informatica, maar zelf ben ik er nog niet geheel tevreden over. Hopelijk komt er nog wat feedback die ik mee kan nemen om het logo verder te verbeteren. Of misschien stel ik wel te hoge eisen en zijn de commissie leden er content mee.

Naast het nieuwe logo voor de Introductie Commissie Informatica heb ik ook nog een paar oude ontwerpen terug gevonden om aan de lijst van signatures toe te voegen. En heeft het framework voor de website een aantal veranderingen ondergaan. Vooral veranderingen die niet merkbaar zijn voor de bezoeker. Echter hebben deze wel positieve invloed op het gebruik en de performance.


Tags Tags:

Reacties Reacties: 0Datum

Op mijn verjaardag kreeg ik van Marco een doek, verf en penselen cadeau met een verzoek om een schilderij voor hem te maken. Na een paar weken was bekend dat ik een vis moest schilderen. Nu bijna een jaar later is dat verzoek daadwerkelijk omgezet in een schilderij van een vis.

Hieronder is de voortgang van het schilderij weergegeven.


Tags Tags:

Reacties Reacties: 0

forum