Ice Crystals

Datum

Bijna twee maanden geleden ben ik begonnen met de volgende versie van mijn CMS. De template syntax is herschreven en hierdoor een stuk logischer. Daarnaast is het hele uiterlijk onderhanden genomen en voor de verandering ook een (tijdelijk) logo. Het logo en de naam zullen waarschijnlijk nog veranderen, maar voorlopig is het zo goed genoeg. Door gebruik te maken van het jQueryUI framework en veel AJAX functies uit jQuery is het geheel een stuk overzichtelijker geworden. Tevens worden veel functies pas geladen wanneer ze nodig zijn, zonder de pagina te vernieuwen. 

Dit alles resulteert in een sneller en eenvoudiger te bedienen CMS. Naast het nieuwe CMS zijn er ook een aantal wijzigingen in de opbouw van URL's gemaakt. Nu is de pagina hiërarchie af te leiden uit de URL. Bovendien kwam ik een stukje omslachtige code tegen bij het parsen van een pagina. Na het herschrijven van deze code is de parser ongeveer 20% sneller geworden.

Naast het nieuwe CMS ben ik ook druk bezig geweest bij I.C.T.S.V. Inter-Actief om het tijdschrift I/O Vivat vorm te geven. Aangezien de inhoud voornamelijk afkomstig is van andere commissie leden plaats ik alleen de covers. Het blad heeft een oplage van 1800 en komt vier maal per collegejaar uit. Na de lustrum editie 25.1 is een groot deel van de redactie opgestapt en heb ik de taak als vormgever op mij genomen. Mijn eerste I/O Vivat was nummer 2 van jaargang 25, kort weg 25.2. Op dit moment is 25.3 bijna klaar om naar de drukkerij te gaan voor de proefdruk. Reacties (0)

Geen reacties

Reageer

Naam:
E-mail:
Bericht:
URL:


Bevestig een mens te zijn, kies de aardbei

kersen
citroen
peer
aardbei
appel


* Alle velden zijn verplicht
forum