Ice Crystals

Datum

Sinds vrijdagochtend 29 maart 2013 is de nieuwe website van Teambuilding Texel online. Dit is tot dusverre een van de grootste en meest uitdagende projecten geweest. Veel maatwerk en interactieve elementen.

Wat opvalt is de Sequence.js slideshow op de startpagina en een iets kleinere variant op de arrangementenpagina's. Door middel van dit kleine stukje JavaScript en de animatie mogelijkheden van CSS3 is het vrij eenvoudig om een diavoorstelling op maat te maken. Met een simpel beheer component in het administratie gedeelte van de website is het maken van een diavoorstelling een fluitje van een cent.

De website is voorzien van vele interactieve elementen met één klik kun je extra informatie aanvragen over een activiteit of zelfs meteen een reservering plaatsen. Daarnaast is het mogelijk om activiteiten en arrangementen toe te voegen aan je persoonlijke brochure. Deze brochure bevat dus alleen de onderdelen waar je interesse in hebt en is vervolgens als pdf te downloaden.

Daarnaast is het mogelijk om bij activiteiten en arrangementen een recensie te schrijven met daarbij een beoordeling. Deze beoordeling zal gebruikt worden om een gemiddelde te berekenen en dit weer te geven bij de activiteit. Door middel van Rich Snippets (gestructureerde gegevens) zal deze beoordeling ook zichtbaar worden in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Stel dat een activiteit een 4.3 scoort uit 5. Dan zullen er 4 sterretjes zichtbaar zijn bij de zoekresultaten van die activiteit.

De gehele website is voorzien van Rich Snippets waardoor deze beter te indexeren zou moeten zijn door Google. Samen met HTML5 moet dus duidelijk zijn welke elementen bij elkaar horen. Bijvoorbeeld wat de titel van de activiteit is, wat het bericht is, wat de geaggregeerde beoordeling van de activiteit is, dat de recensies bij een bepaalde activiteit horen en dat een recensie een gemiddelde score, een auteur en een bericht heeft.

Verder is er natuurlijk nagedacht over anti-spam maatregelen die de gebruiker zo min mogelijk belasten. Bij veel websites is het nodig om o.a. teksten uit een plaatje over te typen. Dat is op de nieuwe website van Teambuilding Texel niet nodig. Omdat computers een formulier automatisch invullen, moet er minimaal 5 seconden tussen het laden van de pagina en het verzenden van het formulier zitten. Daarnaast zijn invoervelden, niet zichtbaar zijn voor de normale bezoeker, die leeg moeten blijven en wordt er gecontroleerd of er een aanneembaar geldig e-mailadres is opgegeven. Achter de schermen worden nog enkele controles uitgevoerd om o.a. te bevestigen dat de bezoeker daadwerkelijk via de website het formulier heeft ingevuld.

Sommige activiteiten zijn seizoens gebonden, daarom heeft de website ook per seizoen een ander thema. In het voorjaar heeft het logo gele tinten en zijn er tulpen zichtbaar. Zomers is het geel vervangen door strak blauw en ziet de website er "normaal" uit. Daarna komen de bruine herfst tinten in het logo en door middel van blaadjes naar voren. 's Winters zijn er sneeuwvlokjes te zien. De verschillen zijn subtiel om de bezoeker niet af te leiden maar wel een warm gevoel te geven.

  • HTML
  • CSS
  • PHP
  • SQL
  • JavaScript


forum