Ice Crystals

Datum

De afgelopen weken zijn Yorn en ik druk bezig geweest om de nieuwe website van Winmodify.com klaar voor de beta test te krijgen. Het doel was in eerste instantie om de website tegelijk met Windows 7 te lanceren. Helaas is dit niet gelukt, nu bijna een week verder is de website in een vergevorderd stadium. De website is gebaseerd op het Nexxos-framework en het ontwerp afkomstig van de Winmodify admin. Yorn doet voornamelijk het programmeer werk en ik zet het ontwerp om naar xhtml en css. Helaas is de website nooit volledig afgerond. De belangrijkste features zijn geïmplementeerd en werken prima. Na een lange 'beta' fase is de website in gebruik genomen maar eigenlijk nauwelijks verder ontwikkeld. De voornaamste rede hiervoor waren de hoge hosting kosten, daarom zal website helaas spoedig offline gaan.

Desondanks was het een leuk project. Het begon allemaal met een ontwerp gemaakt door de eigenaar van WinModify. Dit ontwerp moest omgezet worden naar HTML, CSS en de benodigde afbeeldingen. Dit was mijn cue om aan de slag te gaan. Gedurende het omzetten van het ontwerp naar code, groeide en groeide het project. Voor ik het wist was ik de hele website aan het layouten. 

Vanzelfsprekend was dit geen ramp, de vele features, zoals: interviews, profielpagina, poll, skin of the day, comments en de vele verschillende categorieën, maakte het een leuk project. Het kleurenschema van de website was aan te passen en het gemak waarmee het Nexxos-framework uit te breiden was zorgde ervoor dat de basisfunctionaliteiten snel klaar waren en er behoorlijk doorgewerkt kon worden.

  • HTML
  • CSS
  • PHP
  • SQL
  • JavaScript


forum